گیربکس
Wiki Article
ماشین آلات صنعتی، قلب تپنده صنایع مختلف تولیدی در دنیا به شمار می روند و یکی از عناصر کلیدی و مهم در عملکرد این ماشین آلات که موجب انتقال قدرت و کنترل سرعت در آن ها می شود، گیربکس صنعتی می باشد. گیربکس صنعتی موجب انتقال انرژی مکانیکی از دستگاهی به دستگاه دیگر شده و به منظور افزایش گشتاور و کاهش سرعت در آن ها مورد استفاده قرار می گیرد.
این استاندارد به طراحی چرخدندههایی با قدرت مناسب کمک میکند.
متریال و جنس چرخدندههای مارپیچ از فولاد آلیازی ساخته شدهاند و با توجه به زاویه پروفیل دندانه ها، امکان ترمزگیری و متوقف شوندگی و جلوگیری از بازگشت جعبه دنده فراهم است.
اطمینان از طراحی سیستم برای انجام مشخصات مورد نیاز نباید نادیده گرفته شود.
علاوه بر این نگهداری و تعمیر گیربکس به طور منظم، از اهمیت بالایی برخوردار است و از توقف غیرمنتظره در پروژههای صنعتی، جلوگیری میکند.
اجزایی که شفتها و چرخدندهها را در موقعیت مناسب خود نگه میدارند و از اصطکاک و سایش زیاد جلوگیری میکنند.
با توجه به این اطلاعات، می توانید یک گیربکس مناسب با نسبت تبدیل و گشتاور مناسب انتخاب کنید.
دوام و کارایی آنها آنها را برای صنایعی مانند هوافضا، خودروسازی و ماشین آلات سنگین مناسب می کند.
گیربکس های کاهش مضاعف معمولا در صنایعی مانند معدن ، ساخت و ساز و حمل و نقل استفاده می شوند ، جایی که ماشین آلات باید برای مدت طولانی تحت بارهای اطلاعات بیشتر سنگین کار کنند.
با استفاده از سیستم های چرخ دنده، میتوانیم حرکت را بین شفت های متقاطع غیر موازی انتقال دهیم.
این فرآیند باعث می شود تا سرعت خروجی دستگاه کاهش یافته و گشتاور افزایش یابد. از گیربکس های کاهنده در صنایعی چون سیمان سازی و تولید فولاد بهره گرفته می شود.
نیرو از منبع (مثل موتور الکتریکی) از طریق یک شفت ورودی به گیربکس منتقل میشود. این شفت ورودی معمولاً به یک چرخدنده متصل است.
بررسی ارتعاشاتی منظم چرخدنده ها و یاتاقان های داخلی را میتوان برای آزمایش عدم همراستایی دستگاه، ترک قطعات و غیره انجام داد.
برای کاهش اصطکاک و سایش بین اجزا، از سیستمهای روانکاری استفاده میشود که معمولاً شامل روغن یا گریس است.